Homeмодне саветеКак правилно да се грижат за зъбите си у дома най-добрите съвети

Как правилно да се грижат за зъбите си у дома най-добрите съвети

d7ad7769a39108b7eaf0add7a20716ca - Как правилно да се грижат за зъбите си у дома най-добрите съвети

Красивата усмивка е един от основните критерии за привлекателност. За да станете притежател на ценните перлено-бяло и пълна липса на зъбния кариес, трябва да знаете как правилно да се грижим за тях.

Почистване на зъбите

Кралско правило идеалната усмивка е правилния избор на четка за зъби и паста за зъби. Няма нищо лошо да посъветвайте се с вашия зъболекар, че четката е точно за вас.

Първо, всички хора са с различна степен на сила и чувствителността на емайла. На второ място, разположение на зъбите, тяхната големина, плътност са също така решаващи фактори.

Изборът на четка

Как правилно да изберем четка за зъби — основни параметри

Четки за зъби са класифицирани в зависимост от конструкцията, вида, твърдост и местоположението на плавниците.

Дизайн подчертае:

Прост

  • . Фиксирана инструмент за отстраняване и отстраняване от повърхността на плака. Най-познатия и разпространен, но не е най-качествен и надежден.

Електрически

  • . Снабден с подвижна глава, която се стартира при включване на устройството. Почиства зъбите си много по-внимателно прост, но изисква специални грижи. Работа от мрежата или от батерии.

Ултразвукова

  . Ноу-хау стоматологичен пазара. Се отнасят до полупрофессиональным устройства. Бързо и ефективно премахване на зъбната плака в труднодостъпни места. Характеризира се с висока скорост на почистване и ефективност.

Твърдост четка:

Ултра-трудно или много трудно

  • . Това е специален уред, в който четината изключително груб и плътен. Те се нуждаят от тези, които се борят с проблема с прекомерно образуване на зъбна плака.

Трудно, то трудно

  • . Доста трудно, но може да се използва за почистване на устата на всеки ден. Препоръчително да се използва в борбата срещу кариес, и в периоди на излагане на емайлирани бои (кафе, чай, и т.н.)

Средна твърдост средна

  • . Подходящ за голям брой хора. Не може да почисти зъбния емайл от валежите тютюн или други багрилни вещества, не се бори със зъбния кариес. Ето защо той се използва само когато зъбите са здрави, без никакви отклонения.

Мек или меко

  • . Назначава зъболекари в чувствителността на емайла по време на избелване на процеса. Почти не се почиства повърхността на плака, но няма да навреди на външния защитен слой на зъбите. Да се използва само по препоръка на лекар.

Ултра-меки и чувствителни

  предназначена е за деца или за хора с много чувствителна, изключително вредят на емайла.

И последният фактор е местоположението на плавниците.

  Буш. Серия четина плътна, гъста. Връзка може да се състои от 3 или повече четина. Идеален за почистване на емайлирани от плака, първоначалната форма на камък. Calcularea. Две обикновените четки, използвани за почистване на скоби и мостове. Специални. Допълнено със специални прегради, която може да замени четка за зъби или хигиена на межзубных. Има различни видове: един голям или малък кок, дугообразный, издут, вогнутый и т.н.

d7ad7769a39108b7eaf0add7a20716ca - Как правилно да се грижат за зъбите си у дома най-добрите съвети

Примери за различни конфигурации на плавниците

Избор на паста

В допълнение към паста за зъби, вие трябва да изберете правилните тестени изделия. Той трябва да притежава дезинфекциращи и освежаващи свойства. Не се включват в популярни избелващи продукти – те са по-тънки емайлирани. За домашно избелване, достатъчно е да се прибегне до него два пъти в седмицата.

Дайте предимство на зъби с естествен състав (например, екстракти от билки или отвара). Много популярни така наречените аюрведа препарати – Дант Канти Junior зубоврачебной сливк, Dabur, Хималаите Хербалс крем, паста за аюрведа.

Инструкция за правилното миене на зъбите

Според статистиката, около 80% от възрастните не могат да си миете зъбите. Минутен масаж и плюене на паста за зъби – не се отнася до обикновените хигиенни процедури. Но час изплакнете и с помощта на нишки-това не е решение на проблема. За правилната грижа за зъбите трябва златната среда.

Как правилно да си мият зъбите в 6 стъпки

Инструкции за това, как правилно да си мият зъбите:

  Преди да започнете процедури, четината трябва да се изплаква с вода. След като повърхността се прилагат и паста за зъби, или на прах. Работната повърхност на инструмента се намира под ъгъл 45 градуса спрямо челюстта. Първо за почистване на външната повърхност на горната и долната редица. Меки движения помита плаката от емайла. След 10 такива манипулации, промяна на посоката на движение – сега четка трябва да върви по кръгова траектория. Така че работете по цялата челюст. Следващата стъпка-почистване на натрупване от окклюзионных повърхности дълги зъби. За да направите това поставете четката под прав ъгъл и да го върне обратно. Моля, обърнете внимание, че прогресивно движение. Крайната фаза е за масаж на венците. Това е невъзможно да се направи, ако сте чувствителни тъкани или наличие на възпалени области. Отново разходка с кръгови движения на всички зъби, но сега вземете и на венците. Изплакнете устата си.

Тази процедура се повтаря два пъти дневно (разписание на лекари може да варира.). Сутрин трябва да си миете зъбите преди хранене и вечер след това.

Видео съвети за почистване на зъбите в домашни условия:

Конци

Мулине-това не е анахронизъм от американските филми, а необходимост. Много зъболекари напомнят на пациентите за необходимо да се обърне специално внимание на областите на кръстовища на зъбите. Това е особено важно за собствениците на така наречените изтласкване. Това е специален вид изкривявания, при който malasada зъбите един на друг.

Инструкции стъпка по стъпка за това как клечка за зъби:

  Почивка от валяк необходимото количество мулине. Това са около 30-35 сантиметра. Да закачите на конец и на пръстите на ръцете така, че да не соскальзывала. На показалеца и средния пръст на работната ръка затегнете на ръка затегнете само конец на указательном пръста. Свободно намаляване на конец през процепа между зъбите. Сега внимателно го премести в прогресивна траекторията на: super – надолу и назад – напред. Важно е да се действа на венците – в противен случай почистване ще бъде да не се бърка. След приключване на работата, с един зъб, преместване на чист участък на нишка на други. Това се повтаря, докато всички проблемни повърхности не се почистват.

01b9c37e9e21d6de11a74a92c921957a - Как правилно да се грижат за зъбите си у дома най-добрите съвети

Пример за използване на зъбни конци

Ретивого при такава почистване не е необходимо. Достатъчно е да използвате този метод след хранене. Средното време за манипулация с конци не трябва да надвишава 3 минути на двете челюсти.

Омекотители

Един от най-ефективните методи за грижа за устната кухина измити специална течност. Така наречените, еликсир за свежест и чистота, в широк асортимент във всички аптеки и големите търговски центрове.

Тип ополаскивателей:

Укрепване на

  • . Те са необходими при лечението на някои заболявания: възпаление на венците и пародонтит и за тяхното предотвратяване. Характеризира се с мощни антибактериални състав. Често лекарства от тази група увеличен флуор.

Освежаващо

  • . Няма никаква медицинска полза, но дават отличен ефект дезодорирующий. След тях в устата си дълго време се запазва чувството на свежест и чистота. Това е единственият вид на отвари, които могат да се използват, както съветва вашия стоматолог.

С удължено действие

  • . Тези средства увеличават ефекта на пасти. Най-често се отнасят към групата на избелващи препарати. Заради химическите съставки отмиват горния цветен слой от зъбите след хранене или пиене.

Намаляване на чувствителността

  . За разлика от колеги, тези ополаскиватели се използват преди ядене, а не след това. Те са обогатени с аминокиселини, което помага за укрепване на емайла.

Масаж на венците

Необходим компонент на правилната грижа за зъбите е струпването на меките тъкани. Този безобиден прием помага на два пъти намали рискът от гингивит, пародонтит и много други заболявания на венците.

52d4aadb046cc10dc60a67c713056392 - Как правилно да се грижат за зъбите си у дома най-добрите съвети

Така че правете масаж на венците

Инструкции стъпка по стъпка за това как да направим масаж грижа за венците:

  Сесията започва с обработка на горните венците. С върховете на пръстите си от предните зъби, нежно массажировать на меките тъкани в дълбочина на челюстите. Първите 3 минути – движение в хоризонтална ориентация. След 2 минути – изправено (от венците към смежному зубу).Вторият етап-това е пресоване тъкан на венците. Внимателно сдавливают десну, бройте до три и се отпуснете. Последната стъпка кръгови движения разтрийте плат в горната и долната челюст. След като изплакнете устата си.

Процедурата може да се извърши с помощта на мека четка (например, за езика или специално устройство за грижа за венците).

Общи съвети

  • Между миене и изплакване на устата, предпочитат да изплакнете. На всеки два месеца посещавайте зъболекар и прекарват сесии за отнемане на зъбни отлагания. Независимо от това, как ще отпуши устата камък все още се формира. Ние сме събрали за вас повече

Подробни съвети за това как да се отърват от натрупването на зъбен камък

  .Сменят четката на всеки 3 месеца, независимо от износване. Редовно дезинфекцирайте инструмент в специален решения (не по-рядко от 1 път в седмицата).Използвате межзубные четки. След всяко ядене, изплакнете устата с разтвори. Ако това не е било да използвате отвара от мента, лайка или дъбова кора. Да се следи за състоянието на устната кухина и при най-малкия признак на заболяване – консултирайте се със специалист. Няма „своеволия“ и „докато не боли“. И най-малкото забавяне ще струва минимум един зъб. Никога не смесвайте студени храни с топли. Това се отразява върху венците, нарушава кръвоснабдяването на устната кухина, подобрява чувствителността на емайла. Четка – за всеки личен. По-добре да не си миете зъбите, отколкото да направят някой хигиена.

Освен това, посъветвайте се с вашия зъболекар го от лични препоръки. Само лекар може да докаже на съществуващите проблеми и препоръчал как правилно да се грижим за зъбите индивидуално.