Homeмодне саветеПиърсинг на пъпа, как да го направя

Пиърсинг на пъпа, как да го направя

0e82df8916fe7b9c7f8a365873bc83be - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Пробиви в различни части на тялото са много популярни сред днешната младеж. Пиърсинг на пъпа е един от най-популярните форми на това изкуство. Той получи масова известност в началото на 90-те години и все още се счита за най-прост начин, за да украсят себе си.

Как да направите пиърсинг

Има два варианта за това, как да се направи пиърсинг: пистолет и игла. Процесът на прокаливания пистолет е коренно различна от убождане на игла. В същото време, професионални майстори смятат, че за работа стоманена игла е по-безопасно и по-бързо.

Пистолет осигурява бърз и тих пункция. В повечето случаи по време на процедурата дори няма нужда да се използва анестезия. Боли направи пиърсинг пистолет? Доста неприятно, тъй като пробива ухото или вежда.

0e82df8916fe7b9c7f8a365873bc83be - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Но трябва да се помни за риска от заразяване. Пистолети имат сложна структура, което ги прави доста трудно за почистване. По време на пункция сайт от клетки попада под притежателя и на следващия пункция (дори ако иглата е променила), те могат да попаднат в кръвта след пациента.

Иглата винаги за еднократна употреба, което намалява риска от инфекция или вирус до минимум. Но този процес е по-опасно. Ако пистолет е фиксирана на силата и продължителността на впръскване, пункционной игла се контролира единствено от специалист. За успешната сесия тук голяма роля играе опита на майстор. Освен това, често този метод е по-болезнено. Точно същият метод се прилага за пункция на носа, устните или езика.

Каква е процедурата за пиърсинг:

Пациентът оголяет корема, за пункция. Капитанът обработва със специален антибактериален разтвор пъпа. Това може да е алкохол, хлорхексидин и др; В оръжието (ако се използва) се поставя украса. Ако съветникът работи с игла, че след като тя се възползвали от пакета обработват спиртовым разтвор;на точката на убождане. Уравновесеност се определя визуално, в този момент е много важно да не се движат. След като е направена пункция. Често специалист първата вложки бижута-банан, след лечение могат да бъдат използвани висулка пеперуда или други обеци за пиърсинг на пъпа;отвор с накити се третира с антибактериален разтвор. Или, поставена в отвора за украшение, след което го мажут мехлеми и решения за сигурност.

555e85f1245eea0c6d8bce0d9dd052e7 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Пункция на пъпа

Теоретично, сесията може да бъде в къщата, но това е много опасно. Ако прокалываете без предишен опит, може да докосне кожата на корема над пъпа, или инфекция.

Видео: как ясно пункция на пъпа

Колко се лекува и как да се справя

Твърдят отзиви, че изцелението пиърсинг на пъпа-това е много индивидуално. Средно време от 1 седмица до 2, мъжете, този период може да бъде намален до една седмица. Интересното е, че пълна момичета, процесът малко се забавя, поради големия брой на увредените тъкани под пункция.

Обработва раната трябва по необходимост. В първите дни трябва да се почистват пункция на 3 или повече пъти. Това е необходимо, за да се предотврати загниване. За промиване се използва хлорхексидин, който зарастване на рани, големи и малки пукнатини. Не трябва да пада върху открита рана с алкохола – той силно пересушивает кожата.

43e1c19ede99b7e1a635560b11afaa45 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Бутон за изцеление на корема

Намажете с лък тел нужда от спасител, изцелител, ще Левомеколь или друг антисептичен мехлем. Да се постави на серьге има малко пари, след това няколко пъти се разбърква, за да му се разпространява мехлем вътре в раната. Също така се прилага грахова инструменти за обеци.

Избор на материал за бижута

От правилен избор на материал за обици, зависи не само изображението, но и за успеха на цялата процедура. Най-известните благородни метали-сребро или злато пиърсинг на пъпа. Ако искате да вмъкнете обеца, това домакините трябва да бъдат предупредени преди началото на срещата, особено ако той работи с пистолет.

Видове материали за декорация пиърсинг на пъпа:

Стомана

  • . В действителност, няма понятия „хирургична“ стомана. Това е обикновена стоманена сплав, която е добавен никел и хром. Чрез употребата на допинг той не ръждясва и подпомага зарастването на рани (за сметка на идеално гладка обработка на повърхности);

Биопласт или медицински пластмаса

  • . Се прилага, ако всички други обеци зачервяване и възпаление. Той рядко е включен веднага след пункция сайт, често вече 3-та седмица на изцеление;

Титан

  • . Неръждаем метал често се използва в медицинската практика. Смята се, че той има противовъзпалителни и антибактериални свойства;

Бяло и жълто злато мед

  • . Естествено, колкото по-висока проба, толкова по-добре. Но някои момичета са красиви обеци от злато за пиърсинг на пъпа, може да се появи алергия. Този метал допринася за ускорена регенерация на тъканите, защита от инфекции.

Сребро

  — по-достъпни по цена аналог.

f4a5e7ce160c214345ae04f7e79178f5 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Бижута за пиърсинг

Закупуване на бижута (диаманти или кристали) за пиърсинг на пъпа може да бъде в специализирани магазини. Някои салони също така ще ви даде възможност да изберете Обеца точно преди сесията.

Как да се грижим за пъпа пиърсинг

За да се избегне отхвърляне на бижута, трябва редовно почистване на раната и намажете я мехлем. Препоръчва се също за първи път, за да ограничи контактите обеци и облекло. На излизане от дома си на пуп затворен с пластир.

Съвети за грижа за пъпа си у дома:

Ако пъпа силно гноится вече няколко дни, се измива със солена вода. Идеална морска сол;удобен за почистване на раната, без обеци, но първата седмица, за да премахнете пиърсинг е строго забранено. Така че може да се въоръжиш със спринцовка и налягане Хлорхексидин, за да изплакнете дупки лимфата и гной;правилната грижа включва постоянно прилагане на възстановителни форми. След смазване на пъпа на няколко пъти е задължително да превъртите обеци – така е по-добре да разпределите мехлем на рана;бързо премахване на възпаление и нагноения ще помогне на водороден пероксид и гърлото. Бензоил няколко пъти, за да промия раната, а след това внимателно го смажете с мехлем. Използването на водорода се допуска не повече от един път на ден. Когато сериозни увреждания е по-добре да го замени с морска сол, както е посочено по-горе;в процеса на лечение трябва да се къпя в открити водоеми, слънчеви бани и разходки по прашни области с отворен пъпа.

7ef623714e2241522c1770ffb4fa5b5e - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

07a8ed2b17c80027e40fe8394f37b774 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

e6da3256827f043071c124c1c67d39d1 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

edf6f6780efcd621c99c4e9baab74e8f - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

eabd34399238a64485bce8c187963f10 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

b2f3d6937d78e2b8d7da3812e82b1232 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Възможни последици

Вредно или не пиърсинг на пъпа е много актуален въпрос, тъй като досега, лекари, майстор на пробиви и езотерика спорят по този повод. Този процес е много опасен поради високата вероятност от заразяване, можете също така да започне отхвърляне на материала, както и при неправилна грижа или избор на бижута.

Възможни усложнения:

  Най-лошото пиърсинг, когато той гноится и обеци „попада“ в кожата на пъпа. Процесът е много лош. Тук е необходима незабавна консултация с лекар и по-нататъшно лечение, или пъпа може лесно да се прекъсне;ако пробива пъпа през зимата, това ще доведе руб. на дрехи и воспаляться. Но ако лятото е невъзможно да се къпете и печете. В този случай, свалете обеци и невъзможно, поради вероятността от бактериално замърсяване и зарастване на тъкани;по-често около убождане се образува тъмно петно. Този мъртъв епидермис. В зависимост от вида на кожата, тя с времето ще станат по-малко видими, или просто отлепете;някои жени по форумите пишат, че техните пиърсинг на пъпа не се увеличава, дори и след 6 месеца на лечение. Това говори за това, че тялото отхвърля украса, и най-добрият начин е просто да го оттегли. Мястото на убождане ще остане малък белег.

e3589fb67b035fcfb18ea8995cc7d5d3 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Фото — Ефекти

Пиърсинг по време на бременност

Разбира се, ако вече сте в интересна позиция, пробива пъпа е крайно нежелателно. Това може да предизвика стрес за организма. Но след години на носене на обици и проследяване на бременността – Какво да правя с пирсингом?

Ако размерът на обеци (и стомаха) позволява, може да се остави. Това не вреди на детето и на майка ми, освен това, това е точната гаранция, че дупката не се лекува напълно. Ако на стомаха е достатъчно голям и кожата е опъната, по-добре да свали обеца. В противен случай, тя може да надрывать стомаха и оставя грозен белег. След бременността вие можете да пробива и пиърсинг.

0959d23f7540bc289601d12bff9317ac - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

e4f10d336a67050d2c87584fce07c87a - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

d7ea424245218f87d640ea357b9a3a73 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

c5809c26f5ba9ab51267e8e3d1fc5fb9 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

cfa0eb546478b86a22cde026517ac2f6 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

8f50c0064ef215b9511187a56ff2af53 - Пиърсинг на пъпа, как да го направя

Това не е от решаващо значение условието, въпреки че красотата на нежелание да работят с такива пациенти, рискът от заразяване или по-нататъшно прояви на възпаление и отхвърляне.